Racetimer zal zorgdragen voor de tijdregistratie tijdens het evenement. De chip is opgenomen in het startnummer. De tekst gaat door onder de afbeelding

Chronotrack-hoe-dragen

Op de start/finish liggen registatiedrempels om de tijden vast te leggen. Atleten lopen over de drempels heen. De eerste boog is uiteraard de startboog. Scanners maken contact met de chip en leggen de tijd vast waarop u de startlijn passeert. Op het 5 km punt van de 10 km afstand worden nieuwe scans gedaan en worden de tussentijden opgenomen. Tot slot wordt voor alle afstanden door de finishboog de tijd vastgelegd waarmee u de eindstreep passeert.

Racetimer zal in de uitslag de bruto en netto tijden vermelden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot (hiermee begint de wedstrijd) en de aankomst op de eindstreep. Uitslagen worden op basis van bruto tijden worden opgemaakt. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is.

Om de tijdregistratie goed te laten werken is het belangrijk dat het startnummer goed gebruikt wordt.

Hieronder alles wat u weten moet:

 • Draag het startnummer op de borst.
 • Bevestig het ongeveer 15 centimeter onder uw hals
 • zorg dat het stanummers nergens mee bedekt wordt.
 • Beschadig de chip niet.

 

Waardevolle spullen.

Er is geen faciliteit om waardevolle spullen veilig te bewaren. U kunt uw spullen wel op reigen risico in de sporthal laten liggen.

V: ik heb geen mail gehad met mijn startnummer

A: we hebben helaas regelmatig aanmeldingen waarvan het e-mailadres niet of niet goed was ingevuld. Dan werkt het niet. Verder komt veel mail bij @hotmail.com / @live.nl / @outlook.com / @gmail.com in de map met reclame /spam terecht. Controleer dat eerst.

 

V: ik kan niet online inschrijven?

A: kom inschrijven tijdens de uren van het ophalen van de startnummers: op de dag van de loop vanaf 17:00 uur of de dag ervoor: 's avonds van 19:00 tot 20:30 in de Sophiahal

 

V: Het inschrijven voor de Kidsrun lukt niet.

A:Vul voor de afstand niet in hoeveel jaar het kind is, maar kies "Niet gebruiken". Het systeem rekent met de geboortedatum uit hoe oud het kind is op de dag van de loop en deelt het in die jaargroep in.

 

V: afstand omzetten van 10km naar 5 km?

A: dat kan, mail uw verzoek naar ons: inschrijvingen@ / info@ of via het contact formulier

 

V: ik kan toch niet meelopen. Wat nu?

A: als uw melding een week voor eind mei is, kan hij geheel gecancelled worden.
Daarna niet meer want dan is de bestelling van de nummers al gedaan en is het nummer in productie. U krijgt uw inschrijfgeld niet terug. U wordt beleefd verzocht de incasso te laten plaatsvinden. Beschouw het als een extra donatie voor de goede doelen. Daar doen we het immers allemaal voor...

Overdragen naar een andere loper kan en mag maar alleen via correcte registratie.

Om het bestelde startnummer over te dragen naar een andere loper hebben we de volgende gegevens nodig:
van de oude deelnemer: inschrijfnummer, voor en achternaam, startnummer.
van de nieuwe deelnemer:

 • Te lopen Afstand
 • Voornaam, Achternaam
 • geslacht
 • geboortedatum
 • e-mailadres
 • Land /Plaats /Club
 • evt geschatte eindtijd