Loopvereniging "Inner Circle Runners" te Hendrik Ido Ambacht

 

Reeds langere tijd is Ambacht bekend met de Bolidt Inner Circle Run welke oa. in het teken staat van het goede doel. De sinds januari 2022 nieuw opgerichte loopvereniging "Inner Circle Runners" wilde bij deze zelfde gedachte aansluiten. Evenals de BICR gaat een deel van de gelden die binnenkomen naar Hospice de Cirkel in Hendrik Ido Ambacht.

Maart 2022. De vereniging is bezig zich aan te sluiten bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en kent een bestuur. Dit bestuur en de trainers zorgen er samen voor dat de leden op een gezellige en verantwoorde manier hun sport kunnen beoefenen.

Wat kan je bij ons verwachten.

 

Loopgroepen

 

Binnen de Loopvereniging "Inner Circle Runners" (ICR) is er de mogelijkheid om op verschillende niveaus lekker buiten bezig te zijn met het hardlopen.

Zo hebben we minimaal 2 verschillende hardloopgroepen, en indien noodzakelijk zelfs 3. De basis is het verzorgen van intervaltrainingen.

Het was hard werken maar we hebben een leuke groep, gediplomeerde, assistent trainers voor jullie beschikbaar die de trainingen leiden. Dit allemaal volgens de schema’s van onze hoofdtrainer.

Deze groep trainers bestaat uit Caroline Kemper, Edith v/d Reijden, Marco Essenberg, Eric Rijper, Marco Sluijter, Cor Hamels en voor de zaterdaggroep aangevuld met Harm de Jonge en Peter Drent.

 

We starten vooralsnog 1 keer per jaar een startersgroep (september 2022)

 

Heb je nog geen of weinig hardloop ervaring en wil je dit een keer in groepsverband oppakken dan kun je je hiervoor aanmelden in de aanloop naar September 2022. Tegen die tijd zullen wij daarover berichten. In 11 weken tijd train je dan op een verantwoorde manier om ca. 5 km aaneengesloten hard te kunnen lopen. Dit onder leiding van ervaren trainers. Ook kun je de huiswerk training op de dinsdagavond bij ons komen doen. Vaak nemen dezelfde trainers deze huiswerk training op zich om jullie te begeleiden. Bij de Starters training wordt er veel aandacht besteed aan loopscholing en loophouding. Je zal zien dat het met elkaar makkelijk, leuk en vooral motiverend hardlopen is waarbij de kernwoorden; Gezelligheid, Looplol, Leren Hardlopen de boventoon voeren.

Voor degene die alweer iets verder en langer kunnen hardlopen is er de mogelijkheid om in 1 van de andere loopgroepen te gaan hardlopen.

Na de de Startersgroep stroom je door naar Loopgroep 1.

 

In Loopgroep 1

 

train je door totdat je c.a. 5 a 6 kilometer kunt hardlopen. Geblesseerde lopers kunnen hier weer instromen om op verantwoorde wijze op conditie te komen. Ook hier is veel aandacht aan Loopscholing en Loophouding.

Heb je weinig ervaring of gaat het erom om je conditie een beetje op peil te houden en wil je in een grote gezellige groep hardlopen dan kun je hier instromen, indien gewenst of als je eraan toe bent kun je doorstromen naar een volgende groep.

De soorten training zijn vooral de intervaltraining, korte heftige tot iets langere, of een duurloop met hier de interval in verwerkt. Hier leer je hardlopen en je bepaald zelf tot welke niveau je gaat. In deze groep is er vooral looplol, gezelligheid en ben je bezig om te leren hardlopen en conditie aan het opbouwen voor een vervolg.

Afstanden per training zullen tussen de 6 & 7 kilometer liggen.

 

In Loopgroep 2

 

ga je wat verder. Hier lopen de meer gevorderde lopers. Heb je al 1 of meer 10 kilometer wedstrijden in de benen en wil je verder trainen naar de langere afstanden tot aan de Marathon afstand, of wil je je PR op de 10 kilometer aanscherpen dan kan je in deze groep goed je ei kwijt. Net zoals in de andere groepen is er ook in deze groep aandacht voor Loopscholing en Loophouding. De soorten training zijn ook in deze groep de intervaltraining, van korte heftige tot langere, of in duurloopvorm. De lange duurloop valt onder je eigen verantwoording en kan het beste in het weekend plaatsvinden. Of je dit aleen doet of met anderen is geheel vrij en zelf in te vullen.

In deze groep ligt de afstand per training tussen de 9 & 11 kilometer. Met in de voorbereiding richting een hele of halve marathon een aantal keren iets hoger tot aan 14km. Maar dit laatste gaat ook weer in een door de hoofdtrainer gemaakt schema.

Ook in deze groep wordt gelachen en is de sfeer goed, wordt er serieuzer aan de conditie gewerkt en is er natuurlijk ook gezelligheid.

 

Tijden en startlocaties

 

Loopgroepen

 

Elke Dinsdag en Donderdagavond starten wij om 19:30 uur tot ongeveer 21:00 uur. Wij verzamelen
bij/in Sporthal Sophiahal aan de Sophiapromenade te Hendrik Ido Ambacht.
Er is hier geen omkleed gelegenheid, we kunnen wel spullen in een afgesloten ruimte wegleggen.

Elke Zaterdagochtend starten wij om 09:30 uur tot ongeveer 11:00 uur. Wij verzamelen
bij het clubgebouw van de Honkbal vereniging HSV Zwijndrecht aan de Winkelhaak 1 Zwijndrecht.

Als loopgroep zijn wij ook regelmatig offroad te vinden in de Gorzen te Ridderkerk.

 

Lid worden

 

Hebben wij je enthousiast kunnen maken? En wil je graag een keer komen kijken? Dan ben je altijd welkom om op de trainings avonden, in sport kleding mee te komen doen. Meldt je vooraf even aan via e-mail  of bij 1 van de trainers op de trainingsavond. Zorg dan wel dat je ongeveer 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig bent zodat je met de trainer kunt bepalen in welke loopgroep je het beste kunt starten. Dit om te voorkomen dat je in een verkeerde groep mee gaat lopen en dat je geblesseerd terug komt. Want dat willen we natuurlijk voorkomen.

Ben je na een aantal trainingen overtuigd? Dan kun je dit via een mailbericht mailen aan e-mail

Lid worden kost € 10,00 per maand. Van jouw lidmaatschap gaat elke maand € 2,00 naar het Hospice de Cirkel. Dankzij jou krijgt het Hospice dus € 2,00 per maand, en dit is per jaar een heel leuk bedrag.

 

Evenementen / Actie’s

 

Voor ons goede doel worden er nog wel eens acties gehouden. Ook zijn we een keer in de zoveel tijd te porren voor een georganiseerde strand en / of bosloop.