Racetimer zal zorgdragen voor de tijdregistratie tijdens het evenement. De chip is opgenomen in het startnummer. De tekst gaat door onder de afbeelding

Chronotrack-hoe-dragen

Op de start/finish liggen registatiedrempels om de tijden vast te leggen. Atleten lopen over de drempels heen. De eerste boog is uiteraard de startboog. Scanners maken contact met de chip en leggen de tijd vast waarop u de startlijn passeert. Op het 5 km punt van de 10 km afstand worden nieuwe scans gedaan en worden de tussentijden opgenomen. Tot slot wordt voor alle afstanden door de finishboog de tijd vastgelegd waarmee u de eindstreep passeert.

Racetimer zal in de uitslag de bruto en netto tijden vermelden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot (hiermee begint de wedstrijd) en de aankomst op de eindstreep. Uitslagen worden op basis van bruto tijden worden opgemaakt. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is.

Om de tijdregistratie goed te laten werken is het belangrijk dat het startnummer goed gebruikt wordt.

Hieronder alles wat u weten moet:

  • Draag het startnummer op de borst.
  • Bevestig het ongeveer 15 centimeter onder uw hals
  • zorg dat het stanummers nergens mee bedekt wordt.
  • Beschadig de chip niet.