RaceTimer tijdregistratie

StartNummer Instructie Flap onder 90 graden vouwen anders mogelijk geen tijdwaarneming

Racetimer zal zorgdragen voor de tijdregistratie tijdens het evenement. De chip is opgenomen in het startnummer. Zij kunnen dus nooit meer los van elkaar komen. Voor de chip behoeft geen borg betaald te worden.

Op de start/finish staat een boog opgesteld om tijden vast te leggen. Atleten lopen dus onder de boog door. De eerste boog is uiteraard de startboog. Scanners maken contact met de chip en leggen de tijd vast waarop u de startlijn passeert. Op het 5 km punt van de 10 km afstand worden nieuwe scans gedaan en worden de tussentijden opgenomen. Tot slot wordt voor alle afstanden door de finishboog de tijd vastgelegd waarmee u de eindstreep passeert.

Racetimer zal in de uitslag de bruto en netto tijden vermelden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot (hiermee begint de wedstrijd) en de aankomst op de eindstreep. Uitslagen worden op basis van bruto tijden worden opgemaakt. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is.

Om de tijdregistratie goed te laten werken is het belangrijk dat het startnummer goed gebruikt wordt.

Hieronder alles wat u weten moet:

  • Draag het startnummer op de borst.
  • Bevestig het ongeveer 15 centimeter onder uw hals
  • Vouw het flapje met de chip onder een hoek van 90 graden.
  • Indien anders gebruikt loopt het risico van geen tijdwaarneming.

StartNummerInstructie

Registratie

De aankomsttijd is tot op de milliseconde correct. De tijdsregistratie gebeurt met een moderne UHF-chip, geïntegreerd in het startnummer. Geen gedoe om chips op te halen, te bevestigen en weer in te leveren. Tijdens de wedstrijd registreren de readers (antennes in poorten / bogen) de tussen-, split- en finishtijd. De wedstrijdtijd wordt dus eenvoudig en exact van de elke loper exclusief geregistreerd.