Route description:

There are three distances available: besides a Kids Run of 500m and 1 km, there are two main distances of 5 and 10 km. Distances are ran on a paved trail, which has been officially certified. There is a lap of 5 km, the runners of the 10 km walk this round twice. The start and finish take place on the Laan van Welhorst in Hendrik-Ido-Ambacht.

Entry:

You can buy and pick up your entry / starting number in the Sophiahal:
June 14 from 19:00 to 21:00 hrs.
June 15 from 17:00 to 19:45 hrs.
Payment in cash: 5km and 10 km: euro 9.00; KidsRun euro 2.00

Refreshment stations:

Every 2.5 km there is a refreshment station established where water is offered. Afterwards, fruit is also given to the runners.

Venue facilities:

In the Sophiahal (Sophia Promenade 9, 3344 PL Hendrik-Ido-Ambacht) near the start / finish are downstairs 6 changing rooms. There are separate changing rooms, showers and toilets for both men and women. There is no secure room for storing belongings.

The starting numbers can be collected on Wednesday before the race on June 14th between 19:00 and 21:00, and on the day of the event itself from 17:00.

Program:

17:00 – Late registration and starting numbers pick-up
18:20 – Start Puppies Run Girls 500m (4-5 years) call 5 minutes in advance
18:25 – Start Puppies Run Boys 500m (4-5 years) call 5 minutes in advance
18:30 – Start Kids Run Girls 500m (6-7 years) call 5 minutes in advance
18:35 – Start Kids Run Boys 500m (6-7 years) call 5 minutes in advance
18:40 – Start Kids Run Girls 500m (8-9 years) call 5 minutes in advance
18:45 – Start Kids Run Boys 500m (8-9 years) call 5 minutes in advance
18:50 – Start Kids Run Girls 1000m (10-11 years) call 5 minutes in advance
19:00 – Start Kids Run Boys 1000m (10-11 years) call 5 minutes in advance
19:10 – Start Kids Run Girls 1000m (12-13 years) call 5 minutes in advance
19:20 – Start Kids Run Boys 1000m (12-13 years) call 5 minutes in advance
19:35 – Youth Awards
19:45 – Close late registration 5 and 10 Km
20:00 – Competition starting area opened
20:15 – Start 5 and 10 km ladies and gentlemen competition and recreationists
21:15 – Awards 5km and 10km: VSen, MSen, V35, V45, V55, V65, M35, M45, M55, M65
21:30 – End of the race, course closes

Run with a goal: The benefits are for charity:

In 2017, donations will again go to the Hospice the Circle, a quality replacement home for terminally ill people. The second charity is "Het Jeugdspeelpark" a public park for the recreation of the children, including a petting zoo. You are kindly invited to make an additional donation at registration.